Tisková zpráva: Letošní fotosoutěž zvládnete i bez foťáku

13.8.2014, Rožnov pod Radhoštěm

Vyfoť a pošli. To je nové heslo fotosoutěže Valašská krajina. K tomu abyste se zapojili nemusíte mít od letošního roku ani fotoaparát. Fotky je možné posílat přímo z mobilu, na webu pak můžete hlasovat pro ty, které vás zaujmou.

Třináctý ročník fotosoutěže přináší zásadní změny. Fotky již není nutné vyvolávat a zasílat poštou. Přes internet lze vkládat jak snímky pořízené digitálním fotoaparátem, tak fotografie z mobilu.

„Nový systém maximálně zjednodušuje soutěžení, aby se mohl zapojit každý, kdo rád fotí. A právě o to nám jde,“ říká Radim Živocký, člen organizačního týmu fotosoutěže.

Kromě vkládání fotek na internet skýtá fotosoutěž další vylepšení. „Někoho více baví fotit, jiní se na pěkné snímky rádi dívají. Chtěli jsme, aby fotosoutěž oslovila i ty, kteří sice nemají chuť přímo soutěžit, ale téma je zajímá. Proto jsme lidem umožnili pro fotky na stejném webu také hlasovat.“ Doplňuje Živocký. Díky nové možnosti hodnocení veřejností tak fotosoutěž plní své poslání, tedy propagovat krajinu Beskyd, jak ji vidí místní i její návštěvníci.

Fotosoutěž Valašská krajina je regionální, zaměřena na Valašsko, Beskydy a jejich okolí. Kromě obvyklých soutěžních kategorií, Krajina a Lidé, je letošní novinkou kategorie Velké Karlovice. Ty totiž letos slaví 300 let od svého vzniku. Fotografie lze na web valasskakrajina.cz vkládat a hlasovat pro ně do konce října. Na výherce čekají zajímavé ceny, které jim budou předány při vernisáži fotosoutěže, která se uskuteční 23. listopadu v muzeu ve Velkých Karlovicích.

• Hlavním pořadatelem fotosoutěže je nezisková organizace ČSOP Salamandr, spolupořadateli jsou ACTAEA – společnost pro přírodu a krajinu, Správa CHKO Beskydy, Karlovské muzeum a obec Velké Karlovice.
  • Fotosoutěž Valašská krajina probíhá již od roku 2002.
  • Více informací o fotosoutěži na www.valasskakrajina.cz.

KONTAKT: Radim Živocký, +420 777 910 216, radim.zivocky@salamandr.info

www.swiss-contribution.cz www.nadacepartnerstvi.cz

Program švýcarsko-české spolupráce podporuje sub-projekt Lidé pro přírodu Beskyd.

Více informací o soutěži