Tisková zpráva: Na vernisáž fotosoutěže letos nechoďte

4. 11. 2014, Tisková zpráva ČSOP Salamandr, Rožnov pod Radhoštěm

Rekordní účasti se těší 13. ročník fotosoutěže Valašská krajina. Pokud by na její vernisáž přišli jen ti, kteří se do soutěže zapojili, výstavní prostory Karlovského muzea budou těsné.

Přes 160 autorů a 1000  fotografií. To je letošní účast v tradiční fotosoutěži, jejímž posláním je propagace krajiny Beskyd, jak ji vidí místní i návštěvníci. Letos nově probíhala v internetovém prostředí a veřejnost zde mohla zvolit svého vítěze. „Na webu vznikla silná rivalita, což soutěži dodalo napínavost,“ komentuje průběh letošního ročníku Radim Živocký z neziskové organizace ČSOP Salamandr, která je hlavním pořadatelem soutěže.

Výherce hlasování veřejnosti i autoři oceněni porotou budou vyhlášeni při vernisáži. Ta proběhne v neděli 23. listopadu ve 14 hodin v Karlovském muzeu ve Velkých Karlovicích. Výstava, která potrvá do konce března příštího roku, bude originální. „Více než o profesionální výkony nám jde o zapojení co nejvíce lidí. Proto jsme se rozhodli, že vystavíme alespoň jednu fotku od každého autora, aby si každý mohl najít tu svou,“ doplňuje Živocký. Výstavu tak bude tvořit na 30 panelů s barevnou mozaikou fotografií.

Kontrast k barevným obrázkům budou tvořit černobílé. Fotosoutěž bude doprovázena komiksy z cyklu „Co se děje v Beskydech“. Ty mají s nadsázkou představit aktuální témata v ochraně přírody a parodovat i samotné ochranáře. Kdo se do muzea opravdu nevejde, může se zahřát svařeným vínem při Kateřinském jarmarku, který bude v prostorách Karlovského muzea právě probíhat.

• Hlavním pořadatelem fotosoutěže je nezisková organizace ČSOP Salamandr, spolupořadateli jsou ACTAEA – společnost pro přírodu a krajinu, Správa CHKO Beskydy, Karlovské muzeum a obec Velké Karlovice.
  • Fotosoutěž Valašská krajina probíhá již od roku 2002.
  • Více informací o fotosoutěži ZDE.

fotosoutez-logo Partneri FS

logo Schw+NP 2014 visegrad_fund_logo_blue_400

www.swiss-contribution.cz www.nadacepartnerstvi.cz

Program švýcarsko-české spolupráce podporuje sub-projekt Lidé pro přírodu Beskyd.

Podpořeno také z Visegrad Fundu.

KONTAKT: Radim Živocký, +420 777 910 216, radim.zivocky@salamandr.info

Více informací o soutěži